Пронађите чланак :

петак, 23. август 2013.

MIRJANA ILIĆ, ŠMINKERKA : RADITE NA SEBI I SVOJOJ DUHOVNOJ LEPOTI





1.Koliko godina se bavite profesionalno šminkanjem , gde ste naučila taj veoma popularni zanat?

Deset godina sam šminkerka u Narodnom pozorištu u Užicu. Moja ljubav prema pozorištu potiče još od malih nogu. Pošto sam završila baletsku školu „ Lujo Davičo „ u Kragujevcu i sve koncerte koje smo imali, imali smo u pozorištu gde se i rodila moja ljubav prema šminki i šminkernici.  Od malih nogu se družim sa njima i zaljubljena sam u njih.

2. Šta Vam se najviše dopada u vašoj profesiji, a šta baš i ne volite da radite?

Volim sve da radim. Ništa mi nije naporno. Pored šminkanja u pozorištu pravim frizure, a po struci sam  vlasuljar pa pravim i perike, brade , brkove i umetke, koji pomažu glumcu u stvaranju određenog lika.





3. Kako se pravilno nanosi pozorišna šminka , a kako dnevna ?

U pozorištu nanosimo posebnu šminku. To je šminka namenjena za pozorište, film i TV. Podrazumeva se da scenska šminka treba da bude jaka, istaknuta i zbog jačine reflektora i zbog daljine glumca i publike, a dnevna u nekim blažim varijantama.

4. Šminkala si mnogo poznate ličnosti i radila mnoge fotobukove. Najuzbudljivije je  bilo šminkati koga?

Najuzbudljivije mi je da šminkam glumicu Tanju Jovanović, glumicu i pevačicu Biljanu Prokić, pevačicu Dariju Lukić,  pevačicu Aleksandru Blagojević, Ana Mariju Jurišić (miss Bosne i Hercegovine), pevača Bojana Jevtića i novinara Nemanju Kovačevića iz naših krajeva , a 2004. sam radila na snimanju Italijansko - engleske produkcije na filmu The feed of black. Imala sam prilike da upoznam velike zvezde glumce Denija Hjustona, Paz Vega, Natalijana Parkera , Dijega Lunu i Kristofera Vokena.



















5. Koji su po Vama najbolji proizvodi za negu lica i kože ?

Sve što je prirodno. Preparati od meda, voća i svih prirodnih sastojaka. Posebno u današnje vreme kada je ta prirodna kozmetika dostupna.

6. Veliki broj pripadnica lepšeg pola greše u nanošenju šminke. Šta mlade devojke nikako ne bi smele da nanose na lice ?

Mrzim kada vidim devojku koja ima taman puder , a svetao vrat. Tj. Razliku izmedju lica i kože. Nikada ne treba nanositi mnogo šminke na lice i devojke trebaju da se trude da što prirodnije izgledaju. Evo ja sa četrdeset jednu godinu, iako sam šminkerka, nikada ne nanosim mnogo šminke na sebe. A  ako me pitate šta najviše volim to je pin up izgled , tj. Crvrni ruž, alajner , maskara i rumenilo, za večernji izlazak. A preko dana blaga podloga , rumenilo , maskara i blagi sjaj na usnama, a ko je prirodno lep ne treba mu ni to.

7. Dvadeset sedmog Avgusta  u hotelu Zlatiborska noć blizu Užica , saradjujete sa kompanijom MissYu i šminkate misice. Recite nam nešto više o toj saradnji.

Ovo je prva godina da saradjujem sa njima. Veoma mi je drago što sam pozvana da sarauđemo. Hvala Miri Mitrović koja mi je ukazala poverenje i koja me je pozvala , a nadam se da ću svojim radom opravdati njihovo poverenje.


 8. Vaša poruka za sve naše čitaoce i na koji broj mogu da se javi svi koji su zaineresovani da saradjuju sa Vama?

Budite , lepi , duhom mladi , nasmejani. Uživajte u životu, a jednom sam pročitala da je jedan modni kreator rekao da je džabe ako je neko lep spolja , a  ružan iznutra. Radite na sebi i  svojoj duhovnoj lepoti. A svi koji su zainteresovani mogu da se jave na broj  060 - 618 - 06 -74 .




                               

                                                                                                                                
                                                                                                                                       N.Kovačević
   Fotografije: Ljubomir Djurović



0 коментара:

Постави коментар