Пронађите чланак :

петак, 19. јун 2015.

МИЛОШ РАДОВАНОВИЋ, ПЕВАЧ : „ МУЗИКА ЈЕ МОЈ ЖИВОТ “






УЖИЧКА ЗВЕЗДА НА СРПСКОМ МУЗИЧКОМ НЕБУ

Препознатљив је по  шарму и по посебној боји гласа! Познајемо га по филу Монтевидео, Бог те видео , иако није одиграо ниједну улогу. Oтпевао је песму Пукни зоропо којој је овај филм постао препознатљив.  Један је од учесника  и  фаворита музичког такмичења Пинкове звезде . Многи га виде као победника. У интервју који је пред Вама   певач  Милош Радовановић Ужичанин, открива нам шта му је важно у приватном, а шта у  пословном животу, говори нам о свом доживљају музике, отрива нам колико му значи подршка  публике, како се припрема за наступе, а овом приликом присетио се и својих  музичких почетака.

- Почетке своје музичке каријере  углавном памтим по лепим дружењима са хармоником  у Културно уметничком друштву Севојно. Имали смо доста успешних наступа не само у Ужицу, већ и околним градовима. Било је то лепо и безбрижно време, са пуно смеха, дружења и младалачких снова о певачкој каријери и музичкој слави. А иначе пре десет година као двадесетогодишњак преселио сам се у Београд да би градио своју музичку каријеру.

Какав је Ваш доживљај музике?
 
- За мене лично  музика  је цео мој живот. Сматрам да сам у  зрелим годинама и да тек сада имам шта да пружим  музици .


Један сте од учесника  популарног  музичког  такмичења  „ Пинкове звезде “. Каква искуства одатле носите?

- Искуство  је више  него поучно. Схватио сам да певање није само надметање са другим певачима већ прилика да самог себе изненадим и надмашим.

Ваше певање освојило је  срца многих људи. Верујете ли да сте један од фаворита за победу како се прича  међу  гледаоцима, публиком, новинарима?

- Наравно да  дубоко верујем у себе и у то да могу да победим. Док певам ,  моја душа трепери и у себи осећам  јаке емоције, које песмом преносим публици. Она их осећа , и чини ми се да зато воли моје певање . То је  мој главни адут за  победу.

Имате ли трему пред финале такмичења и како се припремате за наступе  у такмичењу ?

- Немам страх и деструкривну трему већ неку дозу  адреналина и вишка енергије, коју успешно каналишем. Вежбање уз клавир ме опушта  и чини спокојним, а уједно је и једна врста вежбе и припреме за следећи наступ.

Чија Вам је подршка у овом такмичењу најважнија?

- Најважнија ми је подршка мојих најближих као и подршка колега и пријатеља.

Милош са породицом
На нашој музичкој сцени последњих година се појављује доста нових звезда , и свака носи нешто своје. Колико је тешко у послу којим се бавите  оставити  лични печат и сачувати аутентичност?

- Лични печат мора бити квалитетан и оригиналан. Сви смо свесни да данас има доста хиперпродукција  и лоших певача,  због тога  моје певање публика препознаје као квалитетно, што доказује  песма '' Пукни зоро '' , коју сам са великим задовољством и пуног срца отпевао у филму  Монтевидео, Бог те видео.
 
Коју музику приватно слушате , која Вас музика  развесели и орасположи?

- Не бих да звучи као фраза, али заиста слушам све музичке жанрове и музика ме увек  оплемени.

Где пуните своје музичке батерије?

- Своје музичке батерије увек напуним бавећи се  спортом. Посебно волим фудбал , ролере и дуго шетање поред реке...


Ако тријумфујете у овом такмичењу , како ће те прославити победу и какви су Вам планови за будућност?

- Ако се деси да победим прославићу тако што ћу окупити најближу родбину и најближе колеге  , иначе моја супруга треба да се породи у јуну, па  ће моја евентуална музичка победа и тријумф на овом такмичењу бити највећи поклон  нама , али и нашој мезимици којој смо већ смисли име - Јана. 


Порука за све људе који прате Ваш рад.

- Своју публику бескрајно волим и поштујем,  и мислим да је то узајамно. Они то осећају на сваком мом наступу. Захваљујем се свима онима који ме подржавају и који прате мој рад. Они ми верују, а и ја верујем у оно што радим. Све их пуно волим и дугујем им много.

Несумњиво  је  да је нова звезда рођена. Питање је дана када ће Милош  направити блиставу  музичку каријеру. Ако се  којим случајем деси да не победи у овом такмичењу,  то га неће oмести  да оствари своје снове, јер он је квалитетан певач , а то потврђује не само публика која га радо слуша  и подржава, колеге које га воле и поштују, већ и угледни музички стручњаци .

Текст: Немања Ковачевић
Фотографије : Милошева приватна архива

1 коментара:

Milose, srećo! Divan si.
-Maja

Постави коментар